Table of Contents Table of Contents
Previous Page  3 / 8 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 3 / 8 Next Page
Page Background

SKŁADNIKI:

100 ml Herbaty Ekologicznej Biofix Czarna Porzeczka

1 łyżeczki agaru

2 łyżki płynnego miodu wielokwiatowego

Po 1 łyżce pokrojonych w drobną kostkę owoców:

truskawki, zielone jabłka i gruszki ze skórką, banan

4-6 słonych krakersów

WYKONANIE:

W rondelku zagotuj 110 ml wody, gdy zacznie wrzeć,

wrzuć saszetkę Herbaty Ekologicznej Biofix Czarna

Porzeczka.

Wyłącz źródło ciepła i poczekaj min. 5 minut - do uzyskania

mocnego naparu. Wyjmij saszetkę z rondla i zagotuj

ponownie herbatę. Do wrzątku dodaj agar i za pomocą

trzepaczki energicznie połącz go z wodą.

.

Wyłącz źródło ciepła pod rondlem i odstaw do ostudzenia,

mieszając zawartość naczynia co jakiś czas. Gdy galaretka

zacznie tężeć, rozlej ją do 2 niskich szklanek i odstaw do

lodówki. Pokrój wszystkie owoce na jednakowej wielkości

kosteczkę, przełóż do jednej miski, dodaj miód i przemieszaj

wszystko aby owoce całkowicie pokryły się miodem.

.

Gotową galaretkę wyjmij z lodówki. Przełóż do każdej ze

szklanek połowę owoców. W dłoniach pokrusz krakersy

na dość grube cząstki i posyp wierzch deseru.

.

Serwuj od razu.

.

Agar można zastąpić żelatyną. Na sam koniec można

udekorować deser kilkoma listkami mięty oraz świeżymi

owocami czarnej porzeczki, przeciętej na połówki.

.

Galaretka

herbaciana

z owocami

i słoną

posypką