Herbaty dla całej rodziny

Herbaty Admiral Tea

Seria herbat Admiral Tea to propozycja wysokiej jakości herbat gatunkowych z różnych zakątków świata. W tej serii oferujemy najwyższej jakości herbaty czerwone i Yerba mate. Herbaty te pakowane są zarówno w hermetycznie zamknięte koperty zapewniające trwałość i świeżość aromatu, jak również polecamy te same produkty w wersji herbat liściastych.

Smaki z różnych
zakątków świata...

Kup teraz

Czerwona herbata na detoks

Herbata czerwona pu-erh jest polecana jako herbatka na detoks i odchudzanie. Zdaniem ekspertów przyspiesza metabolizm, normalizuje ciśnienie krwi, daje poczucie lekkości. Zawiera cenne polifenole minimalizujące absorpcję cholesterolu we krwi i wpływające korzystnie na skład mikroflory jelitowej. Herbata pu-erh wspomaga procesy trawienia, zmniejsza poziom "złego cholesterolu" LDL oraz wspomaga walkę z nadciśnieniem.

Rooibos, czyli czerwona herbata z liści czerwonokrzewu, nie tylko oczyszcza organizm oraz wspomaga metabolizm, ale też koi nerwy, uspokaja, pomaga przy problemach żołądkowych i bólu brzucha oraz chroni przed cukrzycą. W połączeniu ze zdrową dietą oraz aktywnością fizyczną może być nieocenionym wsparciem w odchudzaniu. Wypróbuj pu-erh i rooibos z BiFix i wykorzystaj cenne właściwości herbat czerwonych!

Jak zaparzać czerwoną herbatę?

Sztuka parzenia czerwonej herbaty ma wieloletnią historię. Tradycyjnie czerwoną herbatę podaje się w filiżankach gaiwan, czyli czarkach z wieczkiem i spodkiem. Nie znaczy to, że potrzebujesz specjalnego naczynia, aby odtworzyć ten niepowtarzalny smak w zaciszu własnego domu, w ulubionym kubku. Co musisz wiedzieć o procesie zaparzania naparu, aby w pełni cieszyć się czerwoną herbatą i skorzystać z jej cennych właściwości? Nie zalewaj naparu wrzątkiem, aby nie stracić głębi smaku herbaty i właściwości, jakie mają jej liście. Napój zalewaj wodą o temperaturze ok. 90 stopni Celsjusza (to temperatura wody 3-4 minuty po zagotowaniu). Jak długo należy parzyć czerwoną herbatę? Nieco krócej, niż zielone lub czarne herbaty, bo tylko 1-3 minuty. Po tym czasie herbata może nabrać gorzkiego posmaku. Aby uzyskać mocniejszy napar, dodaj więcej suszu zamiast wydłużać czas parzenia. Ile suszu nasypać do kubka? Optymalna ilość to 2-5 g na kubek gorącej wody. Gotowe! Możesz cieszyć się idealnie przygotowaną herbatą.

Rooibos

Ekspresowe

Pu-erh

Liściaste

Katalog produktów
Bi fix

Znajdź swoje ulubione smaki herbat w katalogu online

Katalog
dżemów

Znajdź swoje ulubione smaki dżemów w katalogu online

Katalog produktów
HoReCa

Znajdź ulubione smaki w katalogu HoReCa

Katalog zdrowych
przepisów

Katalog zdrowych przepisów
Sklep Bifix Facebook Bifix
EU Bifix

Ta strona używa ciasteczek Dowiedz się więcej