Seria Admiral Tea to wyjątkowa kolekcja gatunkowych herbat z najdalszych zakątków świata. Wśród nich znajdziesz starannie wyselekcjonowane herbaty Pu-erh, Rooibos i Yerba Mate – znane ze swoich naturalnych właściwości wspierających zdrowie i dobre samopoczucie. Każda torebka została zapakowana w szczelnie zamkniętą kopertę, by zachować świeżość, aromat i pełnię smaku aż do ostatniego łyka.

Smaki z różnych
zakątków świata…

Kup teraz

Czerwona herbata Pu-erh – dla lekkości i detoksu

Czerwona herbata Pu-erh to doskonały wybór dla osób dbających o linię i dobre trawienie. Wspomaga metabolizm, pomaga w redukcji poziomu „złego” cholesterolu LDL i wspiera mikroflorę jelitową. Dzięki zawartości polifenoli, działa oczyszczająco i przyspiesza procesy spalania tłuszczu – dlatego tak chętnie sięgają po nią osoby na diecie..

Rooibos – ziołowa alternatywa bez kofeiny

Rooibos, czyli herbata z liści czerwonokrzewu, to łagodna, aromatyczna propozycja idealna na wieczór. Wspiera trawienie, działa kojąco na układ nerwowy i pomaga w stanach napięcia i rozdrażnienia. Rooibos to również naturalne wsparcie przy dolegliwościach żołądkowych. Doskonale sprawdza się jako element zdrowej diety i może być bezpiecznie spożywany nawet przez dzieci i kobiety w ciąży – nie zawiera kofeiny.

Yerba Mate – naturalna energia z Ameryki Południowej

Yerba Mate to napar z liści ostrokrzewu paragwajskiego, ceniony za swój pobudzający charakter i delikatnie gorzkawy smak. To doskonała alternatywa dla kawy – wspomaga koncentrację i dodaje energii w naturalny sposób.

Jak zaparzać idealną czerwoną herbatę?

Sztuka parzenia czerwonej herbaty ma wieloletnią historię. Tradycyjnie czerwoną herbatę podaje się w filiżankach gaiwan, czyli czarkach z wieczkiem i spodkiem. Nie znaczy to, że potrzebujesz specjalnego naczynia, aby odtworzyć ten niepowtarzalny smak w zaciszu własnego domu, w ulubionym kubku. Co musisz wiedzieć o procesie zaparzania naparu, aby w pełni cieszyć się czerwoną herbatą i skorzystać z jej cennych właściwości? Nie zalewaj naparu wrzątkiem, aby nie stracić głębi smaku herbaty i właściwości, jakie mają jej liście. Napój zalewaj wodą o temperaturze ok. 90 stopni Celsjusza (to temperatura wody 3-4 minuty po zagotowaniu). Jak długo należy parzyć czerwoną herbatę? Nieco krócej, niż zielone lub czarne herbaty, bo tylko 1-3 minuty. Po tym czasie herbata może nabrać gorzkiego posmaku. Aby uzyskać mocniejszy napar, dodaj więcej suszu zamiast wydłużać czas parzenia. Ile suszu  nasypać do kubka? Optymalna ilość to 2-5 g na kubek gorącej wody. Gotowe! Możesz cieszyć się idealnie przygotowaną herbatą.

Ekspresowe

Ekspresowe