Wartość odżywcza: | 100 g | 1 łyżeczka (ok. 3g) |
---|---|---|
wartość energetyczna | 205 kJ/48 kcal | 6 kJ/1 kcal |
tłuszcz | 0,4 g | <0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g | 0 g |
węglowodany | 10,4 g | 0,3 g |
w tym cukry | 6,6 g | 0,2 g |
białko | 0,8 g | <0,1 g |
sól | 0 g | 0 g |
Składniki: owoce aronii, jabłko, kwiat hibiskusa, aromaty.
Opakowanie: 100 g
Opis produktu: Napar owocowy Aronia połączony z suszonym jabłkiem i kwiatem hibiskusa to doskonały napój, który podczas jesienno-zimowych chłodów wspomoże nasz system odpornościowy. Owoce aronii zawierają związki biologicznie czynne tj. antocyjany i polifenole, które posiadają działanie przeciwutleniające. Antocyjany neutralizują wolne rodniki, które mogą powodować w naszym organizmie niekorzystne zmiany takie jak uszkodzenia białek i lipidów. Antocyjany aroniowe korzystnie wpływają na gospodarkę tłuszczami, przemianę materii, opóźnienie procesów starzenia i wzmocnienie organizmu.
Napar owocowy Aronia polecamy jako dodatek łagodzący przeziębienie oraz w osłabionej odporności organizmu.
Sposób parzenia: Do filiżanki wsypać 1 łyżeczkę owoców, zalać owoce wrzącą wodą. Dla uzyskania pełnego naparu trzymać pod przykryciem 3-8 minut.